Hozzávalók 4 személyre:
- 15 dkg tarhonya
- 30 dkg sárgarépa
- 20 dkg petrezselyemgyökér
- 1 db kisebb karalábé
- 40 dkg burgonya
- fűszerek (pirospaprika, só, Vegeta, petrezselyemzöldje)
Elkészítése:
A tarhonyát kevés olajon lassan, aranysárgára pirítom.
A zöldségeket megpucolom. A répát és a petrezselyemgyökeret felkarikázom, a karalábét kis kockákra, a burgonyát pedig közepes darabokra vágom. A petrezselyemzöldjét felaprítom.
A répát, a petrezselyemgyökeret, a karalábét olajon megpárolom, amikor elkészült összekeverem a pirított tarhonyával, egy kávéskanál pirospaprikával megszórom, majd kb. 2-2 1/2 liter hideg vízzel felöntöm és felforralom.
Amikor már majdnem megpuhultak a zöldségek és a tarhonya belerakom a burgonyát és azzal újra felforralom, ezután 4 púpozott teáskanál Vegetával ízesítem és kb. 10 percig főzöm, ekkor rádobom a felaprított peterzselyemzöldet és ha megfőtt a burgonya befejezem a leves főzését.
Megkóstolom és ha nem találom elég sósnak a Vegetától ízlés szerint megsózom.
Jó étvágyat!
|