Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg rövid cső száraztészta
30 dkg darált sertéshús
2 dl tejföl
10 dkg reszelni való sajt
(olaj, vöröshagyma, só, bors, pirospaprika)
Elkészítése:
Kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, rátesszük a darált sertéshúst, sóval, borssal és pirospaprikával ízesítve hagyományos pörköltet készítünk.
A tésztát bő forrásban lévő sós vízben megfőzzük, leszűrjük és az elkészített pörkölttel összekeverjük és hozzáadjuk a tejfölt.
Az így elkészített tésztát kiolajozott tűzálló tálba tesszük, tetejét reszelt sajttal meghintjük és 180 °C-os sütőben addig sütjük, míg a tetején a sajt aranybarnára pirul.
Jó étvágyat!
|