Hozzávalók (4 személyre):
1/2 kg csontozott rövidkaraj (kb. 4-5 szelet)
20 dkg sárgarépa
10 dkg petrezselyem gyökér
kis fej vöröshagyma
1 ek. cukor
1 ek. mustár
1 db babérlevél
3 dl tejföl
2 csapott ek. liszt
citromlé, só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A húst enyhén sózzuk, kiklopfoljuk és forró olajban mindkép oldalát fehéredésig sütjük, majd egy tálra kiszedjük.
A visszamaradt olajban a cukrot enyhén megpirítjuk, majd az apróra vágott vöröshagymát és a felkarikázott zöldségeket rádobjuk és kicsit átpirítjuk, de nem sütjük barnára. Ezután felengedjük 3-4 dl vízzel, belehelyezzük az előre sütött húsokat és felforraljuk.
Ízesítjük babérlevéllel, citromlével, borssal és mustárral, majd a húst addig főzzük, míg meg nem puhul.
Ha a hús elkészült tálra szedjük. A 3 dl tejfölben elkeverjük a lisztet és a zöldséges lét besűrítjük vele és összeforraljuk, majd a tűzről levéve botmixerrel pépesítjük és ha szükséges még utólag ízesítjük a korábban használt fűszerekkel.
A húst visszahelyezzük a mártásba, összeforraljuk, kifőtt tésztával, vagy krumplifánkkal tálaljuk.
Jó étvágyat!
|